Hévíz egész évben várja Önt és Családját

Hévíz város nevének felmerülésekor Magyarországon minden embernek eszébe jut a tófürdő, hiszen ennek köszönhetően egyedülálló természeti és turisztikai vonzerővel bír Európában, de lehet az egész világon is. Az itt található 4,4 ha területű tó a világ legnagyobb melegvizű tőzegfenekű gyógytava, amelyet egy 50 hektáros védőerdő ölel körül. A hévízi gyógyvíz elsősorban a mozgásszervi betegségek esetében fejti ki kedvező hatását. Az itt megforduló emberek többsége azért jön, hogy regenerálódjon.

A tó vizét geometrikus energia melegíti. Hőmérséklete a nyár nagy részében a 30-35 Celsius fokot is eléri és télen sem csökken 26 Celsius fok alá.
Hévíz

A tófürdő rekonstrukciója következtében az új épületrész - mely 2010 januárjától üzemel - négycsillagos szállodai szintnek megfelelő szolgáltatást nyújt: a háromszintes fogadóépületben wellness részleg (szauna, gőzfürdő, jégfürdő, sóbarlang, medencék), modern vendéglátóterek és terápiás részleg (hidroterápia, masszázs, szépségszalon, iszapkezelők, mozgásterápia) várják az idelátogatókat.

A Hévízgyógyfürdő az itt megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően "megfiatalodik", képes kielégíteni mind mai törzsvendégei, mind az egyre nagyobb számban idelátogató fiatal, családos vendégek legkülönfélébb igényeit.

Fedett fürdő

A Schulhof sétány épületegyüttesében kapott helyet az ún. fedett fürdő, vagy téli fürdő. A kórház területén létesített, fedett fürdési lehetőséget biztosító terápiaközpontot természetesen az év bármely szakában igénybe vehetik a város vendégei. A fedett medencék száma 9 (gyógymedence, súlyfürdő, élményfürdő, gyógytorna medence, pezsgőfürdő), vízhőmérsékletük: 32-37° C.
Hévíz

A város területének 30%-a parkosított. A település utcái, terei, parkjai és sétányai gondozottak, rendezettek. A hévízi emberek igazi lokálpatrióta módjára nagy figyelmet fordítanak a tisztaságra, rendre, a színvonalas és kulturált vendégfogadásra. A kulturális hagyományokat próbálja újjáéleszteni a város a Deák téren található Hévíz Galéria üzemeltetésével. Minden évben megrendezésre kerül legalább egy sör- és egy borfesztivál, színvonalas kísérőprogramokkal. A városba látogatóknak feltétlenül meg kell néznie az egregyi Árpád-kori kőtemplomot, mely építésének pontos ideje nem ismert, de valószínűleg a XIII. század első felében keletkezett.

Egy finn író szavaival élve: "Van egy tó Magyarországon, ahol meghal a bánat!"